Balansbladet - verktyget för din privata ekonomi - Logotype
Användarnamn Lösenord (Glömt?)
 

Lugn och trygg baserad på fakta

Vet du vad ordet ”ekonomi” betyder?

Hushållning, just det! Hushållning med en resurs i brist. Lägg till ”privat” före och du får hushållning med din privata resurs i brist. Redan ordet privatekonomi, antyder nästan, att du har för lite, du kommer alltid att ha för lite och det finns inget du kan göra åt det – så lär dig hantera det... Inte särskilt positivt eller inbjudandet, eller hur?

Kanske är det härifrån den svenskan oviljan att prata om pengar kommer. Vi i Balansekonomi möter många olika reaktioner när vi är ute och pratar om pengar – de flesta människor tror att Balansbladet är till för någon annan. Det är till för dem som verkligen inte har koll på sin privatekonomi.

Efter att ha utbildat tusentals människor vet vi att Balansbladet är till för alla. Oavsett var du befinner dig på skalan har du nytta av Balansbladet om du är på resan mot ett rikare liv.

Har du koll? testa dig själv!

Något som alla deltagare mina utbildningar i privatekonomi har haft gemensamt, oavsett om de varit VD:ar, arbetslösa, ekonomer, redovisningskonsulter eller något annat, är känslan av lugn och trygghet som infinner sig när man har full kontroll på något.

Tyvärr är fortfarande privatekonomi något som man inte pratar om om, och dessutom något man aldrig skulle erkänna att man inte har koll på. Av erfarenhet vet vi däremot att de flesta kan skaffa sig mer koll med Balansbladet på ett roligare och enklare sätt. Nedan har vi sammanställt några frågor som du kan använda för att "testa" om du har full koll.

  • Vad var ditt kassaflöde förra året? Vad är ditt nuvarande kassaflöde?
  • Hur länge klarar du dig utan din månadslön? Om du skulle bli sjuk?
  • Hur stor är din förmögenhet? Hur mycket förändrades den förra året?
  • Hur stora är dina tillgångar? Vad är din genomsnittliga avkastning per år?
  • Hur stora är dina skulder? Vad är din genomsnittliga ränta?
  • Vad är din största utgiftskategori? Hur mycket lägger du på ____ varje månad?

Kan du svara på dessa frågor? Om ja, ett stort grattis du tillhör de topp-5% i Sverige som med största sannolikhet är eller är på väg mot ekonomiskt oberoende och ett rikare liv. Oavsett om du redan har full koll eller inte är Balansbladet ett verktyg som är intresserad av och tar din privatekonomi på allvar. Klicka här för att registrera ett konto »

Klicka här för en guidad visning i Balansbladet

Innehållsförteckning

Ta en guidad tur i Balansbladet »