Balansbladet - verktyget för din privata ekonomi - Logotype
Användarnamn Lösenord (Glömt?)
 

Guidad tur i Balansbladet.se

Nedan finner 10st bilder som kort beskriver nyttan och funktionen av Balansbladet. Om du vill ha mer information än nedan, klicka då här eller på "om balansbladet" i huvudmenyn »

 • Välkommen till Balansbladet
  Bild nr. 1 - Välkomstsidan

  Balansbladet är uppbyggt kring hörnpelarna i varje ekonomi - inkomster, utgifter, tillgångar och skulder. Den riktigt stora behållningen är när detta presenteras i form av en resultat- och balansräkning.

 • Rapporter i Balansbladet
  Bild nr. 2 - Rapporter och Översikter

  I Balansbladet har du de tre viktigaste rapporterna - Resultaträkningen för inkomster och utgifter, Balansräkningen för tillgångar och skulder, Kassaflödesrapporten för det som du har över varje månad och Kategorirapporten för fördelning av dina utgifter per område och månad.

 • Resultaträkningen
  Bild nr. 3 - Resultaträkningen

  I resultaträkningen ser du periodens (t.ex. en månad, ett kvartal eller år) inkomster och utgifter samt hur dessa har fördelat sig t.ex. över fasta- och rörliga kostnader, nöjen, sparande eller en egen kategori som du skapar.

 • Balansräkningen
  Bild nr. 4 - Balansräkningen

  I balansräkningen har du full koll på vilka tillgångar och skulder du har samt förändringen i nyckeltal såsom eget kapital som svarar på frågan om du blir rikare och rikare eller fattigare och fattigare.

 • Inkomster mot utgifter
  Bild nr. 5 - Kassaflödesrapporten - Inkomster mot utgifter

  I kassaflödesrapporten ser du skillnaden mellan dina inkomster och utgifter. I denna grafen ser du inkomsterna i grönt mot utgifterna i rött.

 • Kassaflöde
  Bild nr. 6 - Kassaflödesrapporten - Kassaflöde (= inkomster - utgifter)

  Ett annat sätt för dig att direkt se om och hur mycket plus du går varje månad är kassaflödesdiagrammet.

 • Ackumulerat kassaflöde
  Bild nr. 7 - Kassaflödesrapporten - Ackumulerat kassaflöde (= summan av alla kassaflöden)

  Det viktiga är också att se kassaflödet som en helhet över en längre period, eftersom vissa månader kan ha stora utgifter som t.ex. semester, försäkringar m.m.

 • Kassaboken
  Bild nr. 8 - Kasasboken - grunden för allt

  Alla rapporterna bygger till stor del på det som du matar in i din kassabok i form av dina inkomster och utgifter. Balansbladet tillhandahållet ett extremt enkelt verktyg att lägga till, ändra och radera inkomster och utgifter så att detta jobbet skall gå så fort, enkelt och roligt som möjligt.

 • Kategorirapporten
  Bild nr. 9 - Kategorirapporten - ditt underlag för att spara pengar

  Om du verkligen lägger ner lite tid och energi har du möjlighet att spara enormt mycket pengar, den genomsnittlige användaren sparar ett par tusen per år tack vare denna rapporten. Genom att se utgift per kategori per månad kan du direkt hitta förslag på förbättringar i ekonomin.

 • Importera från din Internetbank
  Bild nr. 10 - Importera från din Internetbank

  För att det skall vara så enkelt, roligt och lätt som möjligt kan du importera all din ekonomiska historik från din Internetbank rakt in i Balansbladet!

 • Vad kostar Balansbladet?